|
•
|
|
|
Oct 31, 2006 | 15:11 |
|
|
 שלום לכולם.
שמי אלכסנדרה ואני מטפלת ברפואה אלטרנטיבית, בקרוב ל-10 שנים.
ייעוץ והבחנה אישית במחלות והפרעות שונות,ייעוץ תזונתי וצמחים.
יחס אישי לכל מטופל\ת, קבלה בהקשבה והבנה.
אשמח לתת טיפול בקליניקה.
טל' לקשר: 05420952302
e-mail: alexandra67@walla.com
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 31, 2006 | 15:10 |
|
|
 שלום לכולם.
שמי אלכסנדרה ואני מטפלת ברפואה אלטרנטיבית, בקרוב ל-10 שנים.
ייעוץ והבחנה אישית במחלות והפרעות שונות,ייעוץ תזונתי וצמחים.
יחס אישי לכל מטופל\ת, קבלה בהקשבה והבנה.
אשמח לתת טיפול בקליניקה.
טל' לקשר: 05420952302
e-mail: alexandra67@walla.com
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 31, 2006 | 11:51 |
|
|
הי אורלי,
הייתי מעוניינת לדעת האם את יודעת היכן ניתן ללמוד קורסים/סדנאות ברפואה הוליסטית, לידע אישי ואפילו לעיסוק בשעות הפנאי.
במקצועי-למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואשמח לדעת פרטים, אם הינך יודעת, לגבי שאלתי דלעיל....
בכבוד רב,
ליאת מוזס.
|
 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 13, 2006 | 19:26 |
|
|
יש לי גם שאלה,
האם יש טיפול כלשהו לכאבי גב תחתון וגב אמצעי?
אחלה אתר. שיהיה בהצלחה!
איריסג'ון (יורי)
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 25, 2006 | 13:24 |
|
|
איריס שלום  על הברכות
לכאבי גב אפשרויות טיפול רבות ברפואה המשלימה: רפלקסולוגיה, דיקור, שיאצו, טווינא, שילוב צמחי מרפא במידה הצורך וחשוב לציין שאחוזי ההצלחה הינם גבוהים במקרים אלה. הכאבים יכולים לנבוע מיציבה לא נכונה, שימוש בנעליים לא מתאימות וכן חוסר איזון באיברי הגוף כגון הכליות. הטיפולים מאזנים ומרגיעים ומומלצים בחום.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 26, 2006 | 09:24 |
|
|
האם יש איזה טיפול אלטרנטיבי לשפעת?
האם יש תחליף לאנטיביוטיקה, בקשר לברונכיט(חיידקים)?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2006 | 11:25 |
|
|
שלום ליאת,
עפ"י הרפואה הסינית שפעת נגרמת בעיקרה מחדירת רוח קרה או קרה לגוף ולאברים הפנימיים. קיימות דרכים שונות המונעות ככל האפשר את כניסת הרוח:
- כיסוי והגנה על העורף, הפרקים וקצוות הגוף.
- יציאה מהבית לפחות 3/4 שעה לאחר מקלחת.
- הקפדה ייבוש השיער לפני יציאה.
בעת הצינון עצמו ניתן להכין חליטה מראשי בצל ירוק+פלפל שחור + קינמון ולשתות כל שעה חצי כוס - מרקחת העוזרת לייזוע וע"י כך משחררת את הרוח החוצה. (חשוב להיוועץ לפני כן עם מטפל אלטרנטיבי כיוון שמתאים רק לרוח קרה המתבטאת בנזלת שקופה ועיטושים ללא כאב גרון).
ברונכיט הינה מצב של האיברם הפנימיים ויכולה להיות אקוטית או כרונית. הרפואה הסינית ממליצה על שילוב של דיקור, שינוי תזונתי ולקיחת צמחי מרפא המותאמים אישית ופועלים גם לפיזור הדלקת. חשוב להמנע מצריכת מזונות קשים לעיכול כגון בשרים ומוצרי חלב היכולים להחמיר את הסימפטומים. הטיפול יכול אף למנוע דלקת חוזרת ונישנת, מה שנגרם ע"י השקטת החיידקים באמצעות האנטיביוטיקה.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| ריפוי כאבים ברפואה סינית
|
מרבש |
|
|
Feb 26, 2006 | 14:42 |
|
|
האם יש קשר בין כאבי ראש לכאבי צוואר, והאם לרפואה הסינית יש פתרון?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2006 | 17:11 |
|
|
כאבי ראש וצוואר על פי הרפואה הסינית יכולים להגרם ממספר סיבות ומאובחנים גם על פי מיקום הכאב כגון: חוסר דם - בקודקוד, מצח - קיבה ומעיים, צדדים - מתח, מאחור - חולשה בכליות ועוד... כאבי צוואר מתקשרים גם הם לאותן תופעות ומעידות על מצב האיברים הפנימיים ומצב החומרים - דם, צ'י (אנרגיה) ונוזלים. בשל היות הרפואה הוליסטית הרואה את האדם כגוף אחד, קיים קשר ישיר בין כל האיברים.
הרפואה הסינית מטפלת בהבאת האדם לאיזון ע"י דיקור, צמחי מרפא ותזונה המותאמים אישית לאחר תישאול ובדיקת דופק ולשון המראים על מצב האיברים הפנימיים.
נא פרט את הכאב מבחינת מיקום, עוצמה, שעות ביום, מה מקל, מה מחמיר כדי שאוכל להמליץ על תזונה נכונה או פעילות מתאימה.
המשך יום טוב.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2006 | 17:18 |
|
|
לאחרונה אני סובלת מכאבי ראש חזקים המגיעים עד לכדי בחילה.
שמתי לב כי תמיד כשהכאבים האלו מגיעים יש לי גם כאבי צוואר, והסקתי כי כאב הראש נובע מצוואר תפוס. בדרך כלל הכאבים מופיעים בצד אחד (הצד בו כואב גם הצוואר). הכאב מגיע בעיקר מאחור ובצד. הרבה פעמים אני מתעוררת עם הכאבים ופעמים נוספות מתחיל בשעות הצהריים.
אני מקווה שנתתי מספיק פרטים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2006 | 17:58 |
|
|
מה שאת מתארת הוא עליה חזקה של אנרגיה מאזור הקיבה עד לצוואר ולאחורי וצידי הראש. הדבר מעיד על מספר דברים:
- חולשה במע' העיכול - בשל הרגלי תזונה ושתיה לא נכונים עבורך.
- מתח באנרגית כבד וכיס מרה - האחראים מבחינת הרפואה הסינית גם על תנועתיות, סינכרון ריגשי.
- חולשה באנרגית הכליות - יכול להגרם כתוצאה מלידות, טרואמות וכו'.
כדי לחזק את אנרגית הקיבה - מומלץ לך להקפיד על תזונה בבוקר עד 9 , לאכול לחם מלא או שיפון, עם ממרח כלשהו ו20 כוסות מים פושרים ותה ירוק 2 ביום.לאכול 5 ארוחות קטנות ביום - ללא חומרים משמרים וללא חריף. כבד מומלץ לעשות פעילות ספורטיבית לפחות 3 פעמים בשבוע הליכה, שחיה, ריצה וולתרגל נשימות לפני השינה.
דרך אגב רפלקסולוגיה יכולה להיות לך מצויינת.
מקווה שעזרתי.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2006 | 14:45 |
|
|
לאחרונה פורסם על חוקן כשיטת טיפול לבעיות עיכול. מאחר וידידה שלי (מ) מחפשת פתרון כבר הרבה זמן לבעיה, אשמח אם תיעצו לי לגבי השיטה הזו או פתרונות אחרים לבעיות עיכול.
תודה!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 26, 2006 | 16:57 |
|
|
את שיטת החוקנים שלעצמה אינני מכירה היטב אך היא מבוססת על שטיפת המעיים מחד ומאידך שמירה על תזונה מסויימת העוזרת לניקוי, כמו מיצים טבעיים, חליטות תה, מרקי ירקות ועוד. הפעולה עוזרת בניקוי דפנות המעיים מחומרים שהצטברו במהלך השנים ונותנת דף חלק להתחלה חדשה. בד בבד התהליך מלווה בהתמודדות ריגשית רבה המצריכה תמיכה מהסובבים עדיף אנשים שמנוסים או שעוברים את הניקוי יחד. יש מקומות אליהם נוסעים לשבוע מרוכז וישנם כאלה המשתלבים בחיי היום יום ונעשים פעם בשבוע.
בכל מקרה ניתן לפתור בעיות עיכול בשיטות רבות כמו הרפואה הסינית, רפלקסולוגיה, הומאופטיה ועוד. כדי להמליץ על שיטה מסויימת אשמח לדעת יותר על הבעיה.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא: